Rukavice pre kuchárov

Každý kuchár by pri spracovaní potravín z hygienických a bezpečnostných dôvodov mal používať jednorazové rukavice určené pre kontakt s potravinami. Čomu treba venovať pozornosť pri výbere správnych rukavíc pre kuchára sa dočítate v tomto článku.

 

rukavice-pre-kucharov

 

Práca kuchárov si vyžaduje vysokú úroveň hygieny a veľkú zodpovednosť, pretože každý deň spracúvajú rôzne druhy potravín, ktoré končia na stoloch zákazníkov. Rukami sa dokážu šíriť všetky druhy baktérií, vírusov, alebo plesní. Aby sa predišlo prenosu týchto mikroorganizmov z rúk do potravín a z potravín na ruky, je dôležité používať jednorazové rukavice optimálne prispôsobené pre prácu s potravinami.

 

Čomu venovať pozornosť pri výbere rukavíc ?

 

Symbol   Snímka obrazovky 2024-06-23 220146

Pri práci s potravinami je dôležité aby rukavice boli označené symbolom Food Contact Material Snímka obrazovky 2024-06-23 220146  čo znamená, že sú schválené pre kontakt s potravinami.

 

TextúraFingertip

Jednorazové rukavice by mali byť textúrované pre dokonalé uchopenie náradia a potravín aj v mokrom a  mastnom prostredí. 

 

Materiál   |NITRIL||LATEX||VINYL|

Rukavice sú vyrábané z rôznych materíálov a každý má iné vlastnosti:

  • Nitril má vysokú pevnosť a odolnosť voči pretrhnutiu a je vhodný pre ľudí, ktorí trpia alergiou na latex.
  • Latex je prírodný materiál, ktorý sa získava zo stromu kaučukovníka. Jeho hlavné vlastnosti sú mäkkosť, elasticita a priliehavosť. Latexové rukavice sa dobre navliekajú a používateľovi dávajú pocit druhej kože. Existuje však riziko alergie na latex. 
  • Vinyl je čisto syntetický materiál – polyvinylchlorid (PVC). Vinylové rukavice patria medzi cenovo najdostupnejšie jednorazové rukavice a používajú sa ako alternatíva latexových rukavíc. Vďaka hladkému povrchu a mäkkosti sa príjemne nosia. Sú menej pružné a priepustnejšie oproti latexovým a nitrilovým jednorazovým rukaviciam.

 

Veľkosť

Výber správnej veľkosti rukavíc je zásadný pre bezpečnosť pri práci a komfortné používanie. Pri výbere nevhodnej veľkosti napr. ak je rukavica malá hrozí pretrhnutie rukavice, pretože materiál je príliš namáhaný a ak je rukavica príliš voľná používateľ stráca cit a presnosť pohybov, ktoré sú pri výkone činnosti dôležité. 

 

Kde kúpiť vhodné rukavice pre kuchárov ?

Vyberte si rukavice určené pre prácu s potravinami z našej ponuky a užívajte si pocit bezpečia, ktorý vám poskytuje pohodlný a certifikovaný výrobok.

 

Cierne-nitrilove-rukavice-pre-kucharov Nitrilove-rukavice-pre-kucharov Latexove-rukavice-pre-kucharov Vinylove-rukavice-pre-kucharov